Čirok s houbami
Čirok je obilovina bez lepku a dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou. Na světě se ho pěstuje skoro 64 milionů tun, nejvíc ho snědí v Indii a Nigérii.
Suroviny:
2 šálky čiroku
4 šálky vody
sůl
1 lžička oleje
miska sušených hub
3 lžíce másla
1 cibule
Postup:
- Přes noc nebo od rána namočíme houby do studené vody.
- Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme houby i s trochou tekutiny a podusíme do měkka.
- Čirok propláchneme na sítu, dáme do kastrolu, zalijeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a kápneme oleje. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a dodusíme pod pokličkou do měkka.
- Udušené houby smícháme s čirokem a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.