Uzená polévka se slaninovým chipsem
Dobrá na zahřátí...
Ingredience
- kousek uzeného masa
- 1 mrkev
- půl celeru
- 1 petržel
- miska kapustových růžiček
- šálek trhaných krupek
- 1-2 stroužky česneku
- případně sůl
Postup:
- Maso dáme vařit do asi litru a čtvrt vody.
- Když je skoro měkké, přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu a předem propláchnuté krupky, podle chuti dosolíme a dovaříme. V závěru přidáme na plátky nakrájený česnek.
- Na pánvi rozpečeme plátky anglické slaniny a položíme je na jednotlivé porce na talíři. Plátek vcelku – chips – vypadá dekorativně, ale pro jídlo je praktičtější slaninu nakrájet na menší kousky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.