Chřest po německu

Suroviny: Čerstvý chřest (popřípadě z konzervy), 3 lžíce másla, 1 kysaná smetana, šlehačka, 5 stroužků česneku, kořeněná sůl, pepř.

Postup: Chřest uvaříme ve slané vodě. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla, vmícháme 1 kysanou smetanu, šlehačku, 5 propasírovaných stroužků česneku, sůl a pepř. Občas mícháme a dusíme až do zahuštění. Chřest přelijeme vzniklou omáčkou. (Pro milovníky masa lze toto jídlo podávat i na steaku.)

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.