Chleba s konopným semínkem

Konopná semínka obsahují všechny esenciální aminokyseliny, jsou tak kompletním zdrojem bílkovin.

Ingredience
  • 200 g hladké celozrnné žitné mouky
  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 2 kávové lžičky soli
  • 1 lžička cukru a 35 g droždí
  • 350 ml vlažné vody
  • šálek loupaných konopných semínek

Postup:

  1. Smícháme obě mouky, přidáme sůl a kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a droždí, dolijeme dalších 250 ml vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. V závěru přimícháme konopná semínka.
  2. V teple necháme hodinu kynout, pak buď vytvarujeme kulatý chléb, nebo pečeme v formě na veku.
  3. Pečeme při 195 stupních asi 45-50 minut.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.