Chleba s konopným semínkem
Konopná semínka obsahují všechny esenciální aminokyseliny, jsou tak kompletním zdrojem bílkovin.
Ingredience
- 200 g hladké celozrnné žitné mouky
- 200 g hladké pšeničné mouky
- 2 kávové lžičky soli
- 1 lžička cukru a 35 g droždí
- 350 ml vlažné vody
- šálek loupaných konopných semínek
Postup:
- Smícháme obě mouky, přidáme sůl a kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a droždí, dolijeme dalších 250 ml vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. V závěru přimícháme konopná semínka.
- V teple necháme hodinu kynout, pak buď vytvarujeme kulatý chléb, nebo pečeme v formě na veku.
- Pečeme při 195 stupních asi 45-50 minut.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.