Škvarkový chleba

Ideálně použijeme škvarky domácí...

Ingredience
  • 1,5 hrnku pšeničné chlebové mouky
  •  půl hrnku žitné krupice nebo mouky
  • 2 kávové lžičky soli
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 hrnek vody
  • 2-3 lžíce škvarků

Postup:

  1. Sypké přísady promícháme, zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme hladké těsto. V závěru zapracujeme škvarky. Jsou-li větší, raději je pokrájíme.
  2. Hodinu necháme kynout v silikonové formě, pak dáme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů a asi 50 minut pečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.