Škvarkový chleba
Ideálně použijeme škvarky domácí...
Ingredience
- 1,5 hrnku pšeničné chlebové mouky
- půl hrnku žitné krupice nebo mouky
- 2 kávové lžičky soli
- 1 sušené droždí
- 1 lžíce kmínu
- 1 hrnek vody
- 2-3 lžíce škvarků
Postup:
- Sypké přísady promícháme, zalijeme vlažnou vodou a vypracujeme hladké těsto. V závěru zapracujeme škvarky. Jsou-li větší, raději je pokrájíme.
- Hodinu necháme kynout v silikonové formě, pak dáme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů a asi 50 minut pečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.