Česnekové řízečky

Můžeme podávat teplé i studené.

Suroviny:

4 kuřecí stehenní řízky

1 vajíčko

1 dl mléka

asi 100 g hladké mouky a 1 lžička polohrubé mouky

100 g strouhaného eidamu

česnek podle chuti – 4 nebo 5 stroužků

sůl

tuk na smažení

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Z mléka, mouky a vejce umícháme těstíčko a nakonec do něj vmícháme nastrouhaný sýr a utřený česnek. Těstíčko by mělo být hustší, aby na mase dobře drželo.
  3. Jednotlivé kousky masa obalujeme v těstíčku a hned dáváme smažit do rozehřátého tuku. Když jsou pěkně zlatavé, skládáme je na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Související