Česnekové řízečky
Můžeme podávat teplé i studené.
Suroviny:
4 kuřecí stehenní řízky
1 vajíčko
1 dl mléka
asi 100 g hladké mouky a 1 lžička polohrubé mouky
100 g strouhaného eidamu
česnek podle chuti – 4 nebo 5 stroužků
sůl
tuk na smažení
Postup:
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Z mléka, mouky a vejce umícháme těstíčko a nakonec do něj vmícháme nastrouhaný sýr a utřený česnek. Těstíčko by mělo být hustší, aby na mase dobře drželo.
- Jednotlivé kousky masa obalujeme v těstíčku a hned dáváme smažit do rozehřátého tuku. Když jsou pěkně zlatavé, skládáme je na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
- Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.