Česnekové řízečky

Můžeme podávat teplé i studené.

Suroviny:

4 kuřecí stehenní řízky

1 vajíčko

1 dl mléka

asi 100 g hladké mouky a 1 lžička polohrubé mouky

100 g strouhaného eidamu

česnek podle chuti – 4 nebo 5 stroužků

sůl

tuk na smažení

Postup:

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Z mléka, mouky a vejce umícháme těstíčko a nakonec do něj vmícháme nastrouhaný sýr a utřený česnek. Těstíčko by mělo být hustší, aby na mase dobře drželo.
  3. Jednotlivé kousky masa obalujeme v těstíčku a hned dáváme smažit do rozehřátého tuku. Když jsou pěkně zlatavé, skládáme je na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.