Česká čína
Suroviny: 1 kuře, čtvrtka másla. Směs: půl šálku nasekané cibulky, půl šálku kečupu, čtvrt šálku vývaru popřípadě vody, 1 lžička soli, půl lžičky pepře, čtvrt lžičky chilli koření, 1 lžička worcesteru a 4 stroužky prolisovaného česneku.
Postup: Všechny suroviny na směs smícháme dohromady. Kuře naporcujeme a každý kousek potřeme směsí. Nahoru na porce poklademe kousky másla. Pečeme zvolna asi 60 minut. Podáváme s rýží.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka