Červená slivovice a Višňová griotka

Suroviny: 1kg višní, 500ml slivovice ( na griotku místo slivovice použijeme rum), 200g cukru.

Postup: Umyté višně bez stopek dáme do pětilitrové sklenice, zalijeme slivovicí nebo rumem, uzavřeme a necháme stát 14 dní. Potom slijeme tekutinu a vmícháme do ní rozpuštěný krystalový cukr ve vodě. Nalijeme to zpátky k višním a necháme dalších 14 dní odstát. Potom to přefiltrujeme přes gázu nebo jemné sítko do lahví.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.