Červená slivovice a Višňová griotka
Suroviny: 1kg višní, 500ml slivovice ( na griotku místo slivovice použijeme rum), 200g cukru.
Postup: Umyté višně bez stopek dáme do pětilitrové sklenice, zalijeme slivovicí nebo rumem, uzavřeme a necháme stát 14 dní. Potom slijeme tekutinu a vmícháme do ní rozpuštěný krystalový cukr ve vodě. Nalijeme to zpátky k višním a necháme dalších 14 dní odstát. Potom to přefiltrujeme přes gázu nebo jemné sítko do lahví.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.