Červená slivovice a Višňová griotka
Suroviny: 1kg višní, 500ml slivovice ( na griotku místo slivovice použijeme rum), 200g cukru.
Postup: Umyté višně bez stopek dáme do pětilitrové sklenice, zalijeme slivovicí nebo rumem, uzavřeme a necháme stát 14 dní. Potom slijeme tekutinu a vmícháme do ní rozpuštěný krystalový cukr ve vodě. Nalijeme to zpátky k višním a necháme dalších 14 dní odstát. Potom to přefiltrujeme přes gázu nebo jemné sítko do lahví.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka