Býk na rožni

Suroviny: Býk středně velký, roční telátko, malé jehně, krocan, husa, kachna, kuře, bazalka, estragon, pórek, máta, sladká paprika, česnek, šafrán, skořice a ořechy.

Postup: Do středně velkého býka vložíme roční telátko, do něj jehňátko, do jehňátka krocana, do krocana menší husu, do husy kachnu a do kachny kuře. Samozřejmě vše očištěné, vykuchané a bez vnitřností. Připravíme si kotel zeleného koření. Směs bazalky, estragonu, pórku a máty a to všechno dochutíme sladkou paprikou a česnekem. Přidáme posekané ořechy smíchané se skořicí a šafránem. Touto směsí zaplníme volná místa mezi jednotlivými zvířátky. Nadívaného býka potom několik hodin otáčíme nad otevřeným ohništěm s dřevěným uhlím. Přesto, že na konci silná vrstva býka zuhelnatí i tak zůstane dost masa.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!