Býk na rožni
Suroviny: Býk středně velký, roční telátko, malé jehně, krocan, husa, kachna, kuře, bazalka, estragon, pórek, máta, sladká paprika, česnek, šafrán, skořice a ořechy.
Postup: Do středně velkého býka vložíme roční telátko, do něj jehňátko, do jehňátka krocana, do krocana menší husu, do husy kachnu a do kachny kuře. Samozřejmě vše očištěné, vykuchané a bez vnitřností. Připravíme si kotel zeleného koření. Směs bazalky, estragonu, pórku a máty a to všechno dochutíme sladkou paprikou a česnekem. Přidáme posekané ořechy smíchané se skořicí a šafránem. Touto směsí zaplníme volná místa mezi jednotlivými zvířátky. Nadívaného býka potom několik hodin otáčíme nad otevřeným ohništěm s dřevěným uhlím. Přesto, že na konci silná vrstva býka zuhelnatí i tak zůstane dost masa.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.