Bramborové řezy s citronátem
Pozor, tohle není žádný chudý moučník!
Suroviny:
250 g polohrubé mouky
250 g ve slupce vařených studených brambor
130 g cukru
100 g másla
2 vejce
1 sáček vanilkového pudinku
asi 4 lžíce mléka
1 kypřicí prášek
1/2 balíčku citronátu
špetka soli
Postup:
- Vystydlé vařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
- K bramborám přisypeme mouku s prosátým pudinkovým i kypřicím práškem a promícháme.
- Vejce elektrickými metličkami ušleháme s cukrem, přišleháme měkké máslo, přidáme trošičku soli a vmícháme do moučné směsi s bramborami. Nakonec zapracujeme citronát.
- Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...