Bramborové řezy s citronátem

Pozor, tohle není žádný chudý moučník!

Suroviny:

250 g polohrubé mouky

250 g ve slupce vařených studených brambor

130 g cukru

100 g másla

2 vejce

1 sáček vanilkového pudinku

asi 4 lžíce mléka

1 kypřicí prášek

1/2 balíčku citronátu

špetka soli

Postup:

  1. Vystydlé vařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
  2. K bramborám přisypeme mouku s prosátým pudinkovým i kypřicím práškem a promícháme.
  3. Vejce elektrickými metličkami ušleháme s cukrem, přišleháme měkké máslo, přidáme trošičku soli a vmícháme do moučné směsi s bramborami. Nakonec zapracujeme citronát.
  4. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...