Bramborové řezy s citronátem
Pozor, tohle není žádný chudý moučník!
Suroviny:
250 g polohrubé mouky
250 g ve slupce vařených studených brambor
130 g cukru
100 g másla
2 vejce
1 sáček vanilkového pudinku
asi 4 lžíce mléka
1 kypřicí prášek
1/2 balíčku citronátu
špetka soli
Postup:
- Vystydlé vařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
- K bramborám přisypeme mouku s prosátým pudinkovým i kypřicím práškem a promícháme.
- Vejce elektrickými metličkami ušleháme s cukrem, přišleháme měkké máslo, přidáme trošičku soli a vmícháme do moučné směsi s bramborami. Nakonec zapracujeme citronát.
- Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.