Cuketové slané řezy

Chutnají teplé i studené.

Suroviny:

1 větší cuketa

2 brambory

4 vejce

1 hrnek polohrubé mouky (250 ml)

200 g anglické slaniny

150 g strouhaného sýra

1 cibule

2 lžíce oleje

3-4 stroužky česneku nebo nať česneku medvědího

půl sáčku kypřicího prášku

sůl

pepř

tuk a mouka do pekáčku nebo formy

případně trochu mléka, pokud je směs příliš hustá

Postup:

  1. Cuketu a brambory nahrubo nastrouháme.
  2. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a opečeme.
  3. Smícháme všechny suroviny, nalijeme směs do vymazaného a vysypaného pekáčku a ve středně předehřáté troubě pečeme asi 35 minut, pokud je vyšší vrstva, tak 40 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.