Cuketové slané řezy
Chutnají teplé i studené.
Suroviny:
1 větší cuketa
2 brambory
4 vejce
1 hrnek polohrubé mouky (250 ml)
200 g anglické slaniny
150 g strouhaného sýra
1 cibule
2 lžíce oleje
3-4 stroužky česneku nebo nať česneku medvědího
půl sáčku kypřicího prášku
sůl
pepř
tuk a mouka do pekáčku nebo formy
případně trochu mléka, pokud je směs příliš hustá
Postup:
- Cuketu a brambory nahrubo nastrouháme.
- Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a opečeme.
- Smícháme všechny suroviny, nalijeme směs do vymazaného a vysypaného pekáčku a ve středně předehřáté troubě pečeme asi 35 minut, pokud je vyšší vrstva, tak 40 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.