Čokoládové řezy z acidofilního mléka
Aby milovníci sladkého neujídali už napečené cukroví!
Suroviny:
půl litru acidofilního mléka
400 g polohrubé mouky
200-250 g cukru
200 ml oleje
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek
pikantní marmeláda
čokoládová poleva
Postup:
- V míse metličkou krátce zamícháme acidofilní mléko, vejce a olej.
- Vedle smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek.
- Sypkou směs vmícháme do tekuté a vymícháme rychle hladké těsto. Vlijeme ho na větší vymazaný a vysypaný pekáč. Nebo pekáč předem vyložíme pečicím papírem.
- Vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 45 minut pečeme. Uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené, pokud ne, a svrchu začíná tmavnout, zakryjeme ještě alobalem a dopečeme.
- Upečený korpus necháme vychladnout, pak prořízneme a namažeme marmeládou, slepíme a povrch ještě polijeme čokoládovou polevou. Než úplně zatuhne, můžeme vidličkou naznačit ozdobné čárky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?