Čokoládové řezy z acidofilního mléka
Aby milovníci sladkého neujídali už napečené cukroví!
Suroviny:
půl litru acidofilního mléka
400 g polohrubé mouky
200-250 g cukru
200 ml oleje
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek
pikantní marmeláda
čokoládová poleva
Postup:
- V míse metličkou krátce zamícháme acidofilní mléko, vejce a olej.
- Vedle smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek.
- Sypkou směs vmícháme do tekuté a vymícháme rychle hladké těsto. Vlijeme ho na větší vymazaný a vysypaný pekáč. Nebo pekáč předem vyložíme pečicím papírem.
- Vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 45 minut pečeme. Uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené, pokud ne, a svrchu začíná tmavnout, zakryjeme ještě alobalem a dopečeme.
- Upečený korpus necháme vychladnout, pak prořízneme a namažeme marmeládou, slepíme a povrch ještě polijeme čokoládovou polevou. Než úplně zatuhne, můžeme vidličkou naznačit ozdobné čárky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka