Čokoládové řezy z acidofilního mléka

Aby milovníci sladkého neujídali už napečené cukroví!

Suroviny:

půl litru acidofilního mléka

400 g polohrubé mouky

200-250 g cukru

200 ml oleje

2 vejce

2 lžíce kakaa

1 kypřicí prášek

pikantní marmeláda

čokoládová poleva

Postup:

  1. V míse metličkou krátce zamícháme acidofilní mléko, vejce a olej.
  2. Vedle smícháme sypké suroviny – mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek.
  3. Sypkou směs vmícháme do tekuté a vymícháme rychle hladké těsto. Vlijeme ho na větší vymazaný a vysypaný pekáč. Nebo pekáč předem vyložíme pečicím papírem.
  4. Vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 45 minut pečeme. Uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené, pokud ne, a svrchu začíná tmavnout, zakryjeme ještě alobalem a dopečeme.
  5. Upečený korpus necháme vychladnout, pak prořízneme a namažeme marmeládou, slepíme a povrch ještě polijeme čokoládovou polevou. Než úplně zatuhne, můžeme vidličkou naznačit ozdobné čárky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?