Bramborové lokše s povidlím a mákem
Suroviny: 1/4 kg kysaného zelí, 20 dkg hladké mouky, půl kg vařených brambor, 15 dkg mletého máku, 20 dkg povidel, 10 dkg sádla a sůl
Postup: Vařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme, posypeme moukou a zpracujeme v těsto. Těsto rozdělíme na válečky, ze kterých děláme placky. Placky upečeme na sucho z obou stran. Ještě teplé placky pomažeme rozpuštěným sádlem, povidly a posypeme mákem.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka