Bosanský fazolový kotlík
0,5 kg barevných fazolí, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, půlku menšího celeru, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 150 g anglické slaniny, 300 g uzených žebírek nebo uzené krkovice, 2 pikantní klobásy, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, mletá sladká paprika a jíška na zahuštění. Fazole namočené přes noc ve vodě slijeme a vložíme do hrnce s nakrájenou slaninou, uzeným masem, klobásou, mrkví, celerem, petrželí, cibulí a celým česnekem. Zalijeme vodou a vaříme asi 1,5 hodiny do změknutí fazolí. Pak zahustíme jíškou smíchanou se sladkou paprikou. Chvilku povaříme a podáváme s bílým pečivem.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka