Bezlepkový hruškový chlebíček

Pro ty, kteří nemohou pšeničnou mouku.

Ingredience
  • 80 g rýžové mouky
  • 70 g mandlové mouky (lze použít spařené, oloupané, osušené a najemno umixované mandle)
  • 70 g kokosového tuku
  • 80 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • půl kypřicího prášku
  • 1 hruška
  • případně trochu cukru moučky

Postup:

  1. Smícháme mouky s kypřicím práškem. Hrušku vykrájíme, oloupeme a nastrouháme. Zapneme troubu na střední stupeň – 170-175 stupňů.
  2. V míse ušleháme vejce s cukrem, přišleháme rozpuštěný zchladlý kokosový tuk a postupně vmícháme mouky s práškem.
  3. Nakonec vmícháme nastrouhanou hrušku i se šťávou.
  4. Hotové těsto vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Po 30 minutách uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Špejle by po zapíchnutí a vytažení měla zůstat suchá.
  5. Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout a můžeme ještě poprášit cukrem moučkou.

Související