Bezlepkový hruškový chlebíček
Pro ty, kteří nemohou pšeničnou mouku.
Ingredience
- 80 g rýžové mouky
- 70 g mandlové mouky (lze použít spařené, oloupané, osušené a najemno umixované mandle)
- 70 g kokosového tuku
- 80 g třtinového cukru
- 2 vejce
- půl kypřicího prášku
- 1 hruška
- případně trochu cukru moučky
Postup:
- Smícháme mouky s kypřicím práškem. Hrušku vykrájíme, oloupeme a nastrouháme. Zapneme troubu na střední stupeň – 170-175 stupňů.
- V míse ušleháme vejce s cukrem, přišleháme rozpuštěný zchladlý kokosový tuk a postupně vmícháme mouky s práškem.
- Nakonec vmícháme nastrouhanou hrušku i se šťávou.
- Hotové těsto vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme. Po 30 minutách uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené. Špejle by po zapíchnutí a vytažení měla zůstat suchá.
- Upečený chlebíček vyklopíme na mřížku, necháme vychladnout a můžeme ještě poprášit cukrem moučkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka