Datlový chlebíček

Datle bývaly spojené s vánočními svátky, ale dnes se dají koupit celoročně.

Ingredience
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce oleje
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • strouhaná citronová kůra
  • špetka soli
  • hrst vypeckovaných datlí
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. Ušleháme vejce s oběma cukry do pěny, přidáme olej, citronovou kůru, špetičku soli a nakonec postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  2. Nakonec vmícháme nakrájené datle a vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.
  3. Pečeme ve středně předehřáté troubě 30-35 minut. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
  4. Zcela vychladlý chlebíček ještě přelijeme čokoládovou polevou – tu připravíme podle návodu na obalu.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.