Datlový chlebíček
Datle bývaly spojené s vánočními svátky, ale dnes se dají koupit celoročně.
Ingredience
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce oleje
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- strouhaná citronová kůra
- špetka soli
- hrst vypeckovaných datlí
- čokoládová poleva
Postup:
- Ušleháme vejce s oběma cukry do pěny, přidáme olej, citronovou kůru, špetičku soli a nakonec postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Nakonec vmícháme nakrájené datle a vlijeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě 30-35 minut. Uděláme test špejlí, je-li už těsto propečené.
- Zcela vychladlý chlebíček ještě přelijeme čokoládovou polevou – tu připravíme podle návodu na obalu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.