Batátové řezy s krémem
Batáty poslouží i jako přísada do sladkých těst.
Ingredience
- 120 g celozrnné špaldové mouky
- 180 g polohrubé mouky
- 1 lžíce sody a 1 lžíce kypřicího prášku
- 2 vejce
- 120 g cukru
- 120 g hrubě strouhaného batátu
- 250 ml kefíru (4% tuku)
- 3 lžíce oleje
- špetka soli
- trochu strouhané citronové kůry
- na krém: 1 mascarpone (250 g), 2-3 lžíce jahodové marmelády
Postup:
- Smícháme obě mouky, sodu, prášek a špetku soli.
- Ušleháme vejce s cukrem, vmícháme kefír a olej a postupně přimícháváme moučnou směs.
- Nakonec vmícháme nastrouhaný batát a citronovou kůru.
- Těsto vlijeme do pekáčku (24x20 cm) vyloženého pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170-175 stupňů upečeme.
- Vychladlý moučník prořízneme a promažeme krémem, který si ušleháme z mascarpone a marmelády.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.