Batátová krémová polévka
Batát je základ, brambora polévku zahustí a mrkev dodá barvu.
Ingredience
- 1 střední batát
- 1 brambora
- 1 mrkev
- sůl
- 150-200 ml kokosového mléka
- semínka slunečnice
- případně bujónová kostka nebo vývar
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- V hrnci zalijeme litrem vody, osolíme nebo kombinujeme s bujónovou kostkou nebo zalijeme vývarem a uvaříme do měkka.
- Uvařenou zeleninu rozmačkáme, přidáme kokosové mléko, necháme přejít var a pak rozmixujeme do hladka.
- Na talíři zdobíme nasucho opraženými slunečnicovými semínky a řeřichovými výhonky nebo jinou bylinkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.