Batátová krémová polévka

Batát je základ, brambora polévku zahustí a mrkev dodá barvu.

Ingredience
  • 1 střední batát
  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • sůl
  • 150-200 ml kokosového mléka
  • semínka slunečnice
  • případně bujónová kostka nebo vývar

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
  2. V hrnci zalijeme litrem vody, osolíme nebo kombinujeme s bujónovou kostkou nebo zalijeme vývarem a uvaříme do měkka.
  3. Uvařenou zeleninu rozmačkáme, přidáme kokosové mléko, necháme přejít var a pak rozmixujeme do hladka.
  4. Na talíři zdobíme nasucho opraženými slunečnicovými semínky a řeřichovými výhonky nebo jinou bylinkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.