Špenátová polévka
Raději z čerstvého špenátu.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- velká hrst špenátu
- 1 kuřecí bujón
- 1 natvrdo uvařené vejce
Postup:
- Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme na plátky nakrájený česnek, opláchnutý špenát, bujónovou kostku a zalijeme půl litrem vody. Přivedeme k varu.
- Po uvaření rozmixujeme a na talíři doplníme na kolečka nakrájeným vařeným vejcem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka