Špenátová polévka
Raději z čerstvého špenátu.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- velká hrst špenátu
- 1 kuřecí bujón
- 1 natvrdo uvařené vejce
Postup:
- Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme na plátky nakrájený česnek, opláchnutý špenát, bujónovou kostku a zalijeme půl litrem vody. Přivedeme k varu.
- Po uvaření rozmixujeme a na talíři doplníme na kolečka nakrájeným vařeným vejcem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.