Špenátová polévka

Raději z čerstvého špenátu.

Ingredience
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • velká hrst špenátu
  • 1 kuřecí bujón
  • 1 natvrdo uvařené vejce

Postup:

  1. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme na plátky nakrájený česnek, opláchnutý špenát, bujónovou kostku a zalijeme půl litrem vody. Přivedeme k varu.
  2. Po uvaření rozmixujeme a na talíři doplníme na kolečka nakrájeným vařeným vejcem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.