Balkánský sýr po šopsku
Na 4 misky: 2 ostravské klobásy, 2 kapie, 2 cibule, 4 rajčata, 240 g balkánského sýra, 4 vejce, sůl nebo sójová omáčka Dno zapékací misky zalijeme trochou vody a naplníme je vrstvou na kolečka nakrájené klobásy, kousky kapie, většími kousky cibule a rajčat. Můžeme (ale nemusíme) přidat i plátky žampionů. Posolíme či přidáme sójovou omáčku. Navrch položíme na plátky pokrájený nebo nadrobený balkánský sýr. Přikryjeme alobalem a zhruba 20 minut zapékáme. Potom vyjmeme z trouby, přidáme rozklepnuté vejce a zakryté ještě zhruba 10 minut zapékáme. Podáváme s pečivem.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.