Žemlovka z toastů
Toasty se dobře rovnají do pekáčku nebo zapékací nádoby.
Ingredience
- pár toastových plátků
- jablka
- rozinky
- případně cukr
- mletá skořice
- máslo
- mléko
Postup:
- Oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky.
- Toasty smáčíme v mléce a klademe na dno do máslem dobře vymazané zapékací nádoby.
- Na to dáme nakrájená jablka, posypeme rozinkami, poprášíme skořicí, podle potřeby osladíme a pokračujeme druhou vrstvou toastů – opět je smáčíme v mléce.
- Pokračujeme do vypotřebování surovin, poslední vrstvu tvoří toasty a povrch ještě poklademe vločkami másla.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě.
Související
-
Tvarohová žemlovka
Krásně se tak zpracuje zbylé sladké pečivo – loupáky, mléčné houstičky nebo třeba vánočka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.