Zeleninová polévka s nudlemi
Zeleninu si kombinujte podle chuti, neměla by chybět mrkev, která dodá pěknou barvu.
Ingredience
- 1 velká mrkev
- 1 menší petržel
- půl kedlubny
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- šálek hrášku
- 2 lžíce másla
- sůl
- hrst nudlí
- pažitka nebo petrželka
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme.
- Na másle zeleninu osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Kdo je zvyklý, použije bujonovou kostku – slepičí vývar.
- Po chvíli varu přidáme nudle – záleží na tom, jaký druh, jak dlouho se vaří, kupovaným vlasovým stačí chvilka, domácí nudle jsou hutnější a potřebují delší dobu varu.
- V závěru pak přihodíme hrášek – může být čerstvý nebo mražený a necháme už jen přejít var. Na talíři přidáme ještě nakrájenou pažitku nebo petrželku.
Související
-
Jahelná polévka
Jáhly jsou trochu opomíjená surovina, ale neškodí čas od času je zařadit do jídelníčku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.