Zeleninová polévka s nudlemi

Zeleninu si kombinujte podle chuti, neměla by chybět mrkev, která dodá pěknou barvu.

Ingredience
  • 1 velká mrkev
  • 1 menší petržel
  • půl kedlubny
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • šálek hrášku
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • hrst nudlí
  • pažitka nebo petrželka

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme.
  2. Na másle zeleninu osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Kdo je zvyklý, použije bujonovou kostku – slepičí vývar.
  3. Po chvíli varu přidáme nudle – záleží na tom, jaký druh, jak dlouho se vaří, kupovaným vlasovým stačí chvilka, domácí nudle jsou hutnější a potřebují delší dobu varu.
  4. V závěru pak přihodíme hrášek – může být čerstvý nebo mražený a necháme už jen přejít var. Na talíři přidáme ještě nakrájenou pažitku nebo petrželku.

Související