Jahelná polévka

Jáhly jsou trochu opomíjená surovina, ale neškodí čas od času je zařadit do jídelníčku.

Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 bujónová kostka – slepičí
  • asi 3 lžíce jáhel
  • zelená petrželka nebo řeřichové výhonky

Postup:

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, zalijeme vodou, přidáme bujónovou kostku a přivedeme k varu.
  2. Jakmile voda vaří, přihodíme ještě předem horkou vodou propláchnuté jáhly a dovaříme.
  3. Na talíři zdobíme petrželkou nebo řeřichou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.