Jahelná polévka
Jáhly jsou trochu opomíjená surovina, ale neškodí čas od času je zařadit do jídelníčku.
Ingredience
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1-2 stroužky česneku
- 1 bujónová kostka – slepičí
- asi 3 lžíce jáhel
- zelená petrželka nebo řeřichové výhonky
Postup:
- Očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, zalijeme vodou, přidáme bujónovou kostku a přivedeme k varu.
- Jakmile voda vaří, přihodíme ještě předem horkou vodou propláchnuté jáhly a dovaříme.
- Na talíři zdobíme petrželkou nebo řeřichou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.