Závin se sladkou ricottou
Ricotta je syrovátkový sýr, chuťově nevýrazný - takže si ho můžete upravit jak na slano, tak na sladko.
Ingredience
- 1 díl listového těsta
- 1 kelímek ricotty
- 2-3 lžíce marmelády podle chuti
- vajíčko na potření
Postup:
- Listové těsto rozbalíme nebo – pokud ho máme vcelku – rozválíme.
- Ricottu smícháme s marmeládou a směsí natřeme těsto, zavineme.
- Přeneseme na plech, potřeme rozkvedlaným vajíčkem, propícháme špejlí a dáme do trouby předem vyhřáté na 200 stupňů.
- Krájíme až po zchladnutí. Pokud zbyde vajíčko, zavaříme ho třeba do zeleninové polévky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka