Zástupci spolku Fousek potěšili zdravotníky teplického covid centra zásobou nápojů

16. březen 2021

Nezisková organizace Fousek se zabývá opuštěnými a týranými zvířaty v Ústeckém kraji. Ačkoliv sami nemají peněz na rozhazování, rozhodli se podpořit zdravotníky z Covid centra v Nemocnici Teplice.

Po předchozí telefonické domluvě se zdravotníky zjistili, že ti by nejvíce ocenili balené vody, ionotové a energetické nápoje - a tak prostřednictvím svého Facebooku spolek Fousek oslovil své příznivce.

Pozornosti, které se pro zdravotníky sešly, jim v pondělí 15. března odpoledne přímo v areálu teplické nemocnice předal předseda spolku Fousek Vladimir Pergler.

„Přivezli jsme zdravotníkům sycené i nesycené nápoje, mezi kterými jsou i vzkazy od dětí těch lidí, kteří nám ty nápoje darovali,“ popisuje Pergler.

„Tahle podpora od lidí pro nás moc znamená – máme aspoň pocit, že v tom nejsme sami. Lidé jsou na nás poslední dobou častěji agresivní,“ shrnuje staniční sestra oddělení ARO teplické nemocnice Lenka Srbová.

Dodala také, že chápe únavu a rozčarování lidí, protože krizová situace trvá už dlouho a je náročná pro všechny, nejen pro zdravotníky.

Spustit audio

Související