Zapečené těstoviny s hráškem
Využijeme zbylé uzené maso.
Ingredience
- těstoviny na dvě porce
- 50 g uzeného masa
- šálek mraženého hrášku
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- 50 g goudy
- tuk do pekáčku nebo formy
Postup:
- V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme je.
- Pekáček dobře vymažeme tukem.
- V míse smícháme scezené těstoviny, drobně nakrájené uzené maso a šálek mraženého hrášku, který jsme předem propláchli horkou vodou.
- Směs dáme do pekáčku, zakryjeme a v dobře předehřáté troubě asi 15 minut zapékáme, pak zalijeme vejci, rozkvedlanými s mlékem, solí a pepřem. Raději ještě zakryjeme, aby se povrch nevypekl příliš do tvrda a zapečeme.
- Nakonec posypeme strouhaným sýrem a už jen krátce vrátíme do trouby – jen aby se sýr rozpustil.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.