Zapečené těstoviny s hráškem

Využijeme zbylé uzené maso.

Ingredience
  • těstoviny na dvě porce
  • 50 g uzeného masa
  • šálek mraženého hrášku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • sůl
  • pepř
  • 50 g goudy
  • tuk do pekáčku nebo formy

Postup:

  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme je.
  2. Pekáček dobře vymažeme tukem.
  3. V míse smícháme scezené těstoviny, drobně nakrájené uzené maso a šálek mraženého hrášku, který jsme předem propláchli horkou vodou.
  4. Směs dáme do pekáčku, zakryjeme a v dobře předehřáté troubě asi 15 minut zapékáme, pak zalijeme vejci, rozkvedlanými s mlékem, solí a pepřem. Raději ještě zakryjeme, aby se povrch nevypekl příliš do tvrda a zapečeme.
  5. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a už jen krátce vrátíme do trouby – jen aby se sýr rozpustil.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.