Žampiony s celerovou náplní
Suroviny: Větší žampiony, 45% eidam, celer, zelená petrželka, sůl, pepř.
Postup: Vezmeme si očištěné, neloupané hlavičky žampionů, kterým vyřízneme nožičku co nejvíc. Nastrouháme eidam a celer ve stejném poměru, smícháme v míse, trošku osolíme a opepříme. Přidáme pár lístků petrželky. Kloboučky naplníme hodně, aby náplň udělala větší kopeček. Vyskládáme je do pekáčku a při 180°C pečeme asi 20 min. Není-li 45% eidam, použijeme 30% a přidáme do směsi máslo. Výborná náplň je ještě s přidáním mletého, kuřecího masa. Je to výborná chuťovka za studena, nebo podáváme horké s bramborem.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Petr Novotný!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.