Žampiony portobello se sýrem

Můžeme zapéci v troubě nebo na grilu.

Ingredience
  • 4-5 žampionů portobello
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • sůl
  • cibulková nať nebo pažitka

Postup:

  1. Žampiony mírně vydlabeme.
  2. Cibuli nakrájíme a na oleji zpěníme, přidáme nakrájenou vydlabanou hmotu ze žampionů a orestujeme. Necháme vystydnout.
  3. Do zchladlé hmoty vmícháme vejce a hrubě nastrouhaný balkánský sýr.
  4. Hmotou naplníme připravené hlavičky žampionů, posypeme natí, naskládáme je na pečicí papír na plechu a dáme do středně předehřáté trouby. Pečeme asi čtvrt hodinky.
  5. Na talíři doplníme třeba ještě salátem a rajčaty.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.