Žampiony portobello se sýrem
Můžeme zapéci v troubě nebo na grilu.
Ingredience
- 4-5 žampionů portobello
- 100 g balkánského sýra
- 1 malá cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 vejce
- sůl
- cibulková nať nebo pažitka
Postup:
- Žampiony mírně vydlabeme.
- Cibuli nakrájíme a na oleji zpěníme, přidáme nakrájenou vydlabanou hmotu ze žampionů a orestujeme. Necháme vystydnout.
- Do zchladlé hmoty vmícháme vejce a hrubě nastrouhaný balkánský sýr.
- Hmotou naplníme připravené hlavičky žampionů, posypeme natí, naskládáme je na pečicí papír na plechu a dáme do středně předehřáté trouby. Pečeme asi čtvrt hodinky.
- Na talíři doplníme třeba ještě salátem a rajčaty.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.