Vzdělávací kempy v Děčíně jsou v plném proudu. Zapojilo se do nich 9 z 11 základních škol

11. srpen 2021

Některé základní školy v Děčíně ani o prázdninách neutichly. Děti tam chodí do takzvaných vzdělávacích kempů, které vedou pedagogičtí pracovníci.

Základní škola na Máchově náměstí svoje vzdělávací kempy tento týden zahájila. „Děti to tu mají od 9 do 17 hodin. Je fajn, že se to dostalo i dětem, které by se sem jinak z finančních důvodů nemohly dostat,“ konstatuje ředitel školy Martin Lána.

V jedné z učeben se právě druhostupňoví žáci sklání nad deníky. „Dopsali jsme si deníky, co se nám líbilo, a teď se podíváme na anglická slovíčka fauny a flory,“ vysvětluje dětem učitelka Helena Dušičková. Po angličtině pak čeká děti trocha fyziky. Prvostupňové děti si zatím o patro níž povídají o Děčínu.

Odpoledne mají obě skupiny žáků naplánované výlety – jedni na Popovický vrch, druzí na zámek.

Ministerstvo školství připravuje miliony také na doučovací program

V Děčíně se do pořádání vzdělávacích kempů zapojilo 9 z 11 základních škol, celkově na jejich pořádání dostaly od ministerstva školství dotaci přes milion korun.

„Na letní kempy šlo zhruba 260 milionů korun, v průběhu prázdnin by se jich mělo konat necelých 6 tisíc,“ upřesňuje data za celou Českou republiku mluvčí ministerstva školství Ondřej Macura.

Ministerstvo už vyčlenilo dalších 250 milionů korun na doučovací program, který začíná od září. Zapojit se do něj mohou kromě základních, také nižší stupně gymnázií nebo poslední ročníky středních škol.

Spustit audio

Související