Vepřové medailonky s povidly
2 menší vepřové panenky, pikantní hořčice, olivový olej, sojová omáčka, sůl, čerstvě mletý pepř, švestková povidla, hermelín a hrubě sekané vlašské ořechy. Maso nakrájíme na medailonky, osolíme, pokapeme olivovým olejem a malým množstvím sojové omáčky. Na každý medailonek dáme lžičku hořčice a vložíme na 10 minut do horké trouby. Potom ozdobíme každý plátek lžičkou povidel, plátkem hermelínu, posypeme hrubě sekanými vlašskými ořechy a dáme zapéct na 25-30 minut do trouby.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.