Vepřová pečeně na mléce
1,5 kg vykostěné vepřové pečeně, 25 stroužků česneku - neloupané, 1 litr mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek.Maso vložíme do zapékací mísy, přidáme všechny neloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme a zalijeme mlékem - pečeně musí být v mléce ponořena ze 3/4. Přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Rozehřejeme troubu na střední teplotu a zatím na plotně zvolna zahříváme obsah pekáčku. Když se mléko začne vařit, maso obrátíme a dáme do trouby. Během pečení je nutné maso několikrát otočit. Když je hotové, pekáč přikryjeme pokličkou, vypneme troubu a necháme ještě 10 minut dojít. Pečeni vyjmeme, nakrájíme na plátky. Šťávu prolisujeme, dobře rozmícháme. Jako přílohu podáváme bílý chléb nebo bagetu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka