Vepřová pečeně na mléce

1,5 kg vykostěné vepřové pečeně, 25 stroužků česneku - neloupané, 1 litr mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek.Maso vložíme do zapékací mísy, přidáme všechny neloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme a zalijeme mlékem - pečeně musí být v mléce ponořena ze 3/4. Přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Rozehřejeme troubu na střední teplotu a zatím na plotně zvolna zahříváme obsah pekáčku. Když se mléko začne vařit, maso obrátíme a dáme do trouby. Během pečení je nutné maso několikrát otočit. Když je hotové, pekáč přikryjeme pokličkou, vypneme troubu a necháme ještě 10 minut dojít. Pečeni vyjmeme, nakrájíme na plátky. Šťávu prolisujeme, dobře rozmícháme. Jako přílohu podáváme bílý chléb nebo bagetu.