Ukrajinský boršč

Jaká kuchařka, takový boršč – jako u nás bramboračka.

Suroviny:

400 g hovězího žebra

2 červené řepy

1 mrkev

1 petržel

čtvrt celeru

2-3 brambory

čtvrtka bílého zelí

1 cibule

2 lžíce rajského protlaku

šálek sterilovaných fazolí

koření – 1 bobkový list, pepř, sůl

tuk

Postup:

  1. Maso uvaříme v osolené vodě, když je měkké, obereme ho z kostí, nakrájíme na kousky a odložíme.
  2. Očištěnou kořenovou zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky, řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  3. Připravenou kořenovou zeleninu, brambory a cibuli překrojenou jen na půl dáme vařit do vývaru. Nastrouhanou řepu osmahneme na troše tuku (neztratí tolik barvy).
  4. K napůl uvařené zelenině přidáme na nudličky nakrájené zelí, trochu pepře, povaříme a nakonec přidáme osmahnutou řepu, už jen krátce povaříme, vložíme nakrájené maso a fazole a prohřejeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.