Tvarohové smaženky se skořicí

Můžeme si je připravit třeba místo tradičních koblih!

Suroviny:

250 g měkkého tučného tvarohu

2 vejce

140 g polohrubé mouky

5-6 lžic mléka

půl kypřicího prášku

skořicový cukr (asi 4 lžíce cukru moučky a 2 lžičky skořice)

olej na smažení

Postup:

  1. Smícháme tvaroh s vejci a mlékem a pak vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  2. Promícháme cukr moučku se skořicí.
  3. Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách malé placičky z těsta a hned po dosmažení je obalíme ve skořicovém cukru a podáváme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.