Tvarohové smaženky se skořicí
Můžeme si je připravit třeba místo tradičních koblih!
Suroviny:
250 g měkkého tučného tvarohu
2 vejce
140 g polohrubé mouky
5-6 lžic mléka
půl kypřicího prášku
skořicový cukr (asi 4 lžíce cukru moučky a 2 lžičky skořice)
olej na smažení
Postup:
- Smícháme tvaroh s vejci a mlékem a pak vmícháme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Promícháme cukr moučku se skořicí.
- Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách malé placičky z těsta a hned po dosmažení je obalíme ve skořicovém cukru a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.