Trampský špaček
Až se nabažíte špekáčků opékaných jen tak na klacku nad ohněm, tady máte inspiraci...
Suroviny:
8 špekáčků
asi 100 g nízkotučného plátkového eidamu
8 plátků anglické slaniny
olej nebo sádlo na opečení
případně hořčice nebo kečup
případně mražený hrášek a kousek másla
Postup:
- Špekáčky sloupneme, na délku prokrojíme, aby se daly rozevřít a vložíme půl plátku sýra. Kdo rád pikantnější verzi, může ještě předtím špekáček promáznout hořčicí nebo kečupem.
- Takto připravené špekáčky obalíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a v rozehřátém sádle nebo oleji pěkně dokola opékáme.
- Jako příloha stačí krajíc chleba, ale pokud si dáte tu práci, poslouží jako příloha dobrá bramborová kaše, případně doplněná ještě hráškem. Mražený hrášek propláchneme na sítu vroucí vodou a pak prohřejeme na kousku másla.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.