Trampský špaček

Trampský špaček

Až se nabažíte špekáčků opékaných jen tak na klacku nad ohněm, tady máte inspiraci...    

Suroviny:

8 špekáčků

asi 100 g nízkotučného plátkového eidamu

8 plátků anglické slaniny

olej nebo sádlo na opečení

případně hořčice nebo kečup

případně mražený hrášek a kousek másla

Postup:

  1. Špekáčky sloupneme, na délku prokrojíme, aby se daly rozevřít a vložíme půl plátku sýra. Kdo rád pikantnější verzi, může ještě předtím špekáček promáznout hořčicí nebo kečupem.
  2. Takto připravené špekáčky obalíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a v rozehřátém sádle nebo oleji pěkně dokola opékáme.
  3. Jako příloha stačí krajíc chleba, ale pokud si dáte tu práci, poslouží jako příloha dobrá bramborová kaše, případně doplněná ještě hráškem. Mražený hrášek propláchneme na sítu vroucí vodou a pak prohřejeme na kousku másla.

Související

  • Zapečené buřty s nivou a cibulí

    Suroviny: Buřty, cibule, Niva, kečup, olej, plnotučná hořčice.

  • Buřty se šlehačkou

    Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.

  • Buřty na pivu

    Taková „hospodská mňamka“, ale nepohrdnou ani křehké víly a jiné éterické bytosti…