Trampský špaček
Až se nabažíte špekáčků opékaných jen tak na klacku nad ohněm, tady máte inspiraci...
Suroviny:
8 špekáčků
asi 100 g nízkotučného plátkového eidamu
8 plátků anglické slaniny
olej nebo sádlo na opečení
případně hořčice nebo kečup
případně mražený hrášek a kousek másla
Postup:
- Špekáčky sloupneme, na délku prokrojíme, aby se daly rozevřít a vložíme půl plátku sýra. Kdo rád pikantnější verzi, může ještě předtím špekáček promáznout hořčicí nebo kečupem.
- Takto připravené špekáčky obalíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a v rozehřátém sádle nebo oleji pěkně dokola opékáme.
- Jako příloha stačí krajíc chleba, ale pokud si dáte tu práci, poslouží jako příloha dobrá bramborová kaše, případně doplněná ještě hráškem. Mražený hrášek propláchneme na sítu vroucí vodou a pak prohřejeme na kousku másla.
Související
-
Buřty se šlehačkou
Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka