Trampský špaček

Až se nabažíte špekáčků opékaných jen tak na klacku nad ohněm, tady máte inspiraci...    

Suroviny:

8 špekáčků

asi 100 g nízkotučného plátkového eidamu

8 plátků anglické slaniny

olej nebo sádlo na opečení

případně hořčice nebo kečup

případně mražený hrášek a kousek másla

Postup:

  1. Špekáčky sloupneme, na délku prokrojíme, aby se daly rozevřít a vložíme půl plátku sýra. Kdo rád pikantnější verzi, může ještě předtím špekáček promáznout hořčicí nebo kečupem.
  2. Takto připravené špekáčky obalíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a v rozehřátém sádle nebo oleji pěkně dokola opékáme.
  3. Jako příloha stačí krajíc chleba, ale pokud si dáte tu práci, poslouží jako příloha dobrá bramborová kaše, případně doplněná ještě hráškem. Mražený hrášek propláchneme na sítu vroucí vodou a pak prohřejeme na kousku másla.

Související