Buřty na pivu
Taková „hospodská mňamka“, ale nepohrdnou ani křehké víly a jiné éterické bytosti…
Suroviny:
5 špekáčků
1 sklenice leča
1 cibule
5 plátků anglické slaniny
česnek – podle chuti
sklenka černého piva
dobré pečivo
lžíce sádla
Postup:
1. Špekáčky volte kvalitní, žádné náhražky s granulátem nebo separátem. Sloupněte je a nakrojte podélně, ale nedokrojte.
2. Do špekáčků vložte plátek cibule a přeložený plátek anglické slaniny.
3. V kastrolu nebo na hlubší pánvi rozehřejte tuk, zpěňte na něm zbytek nakrájené cibule, vložte připravené špekáčky, zalijte sklenicí leča, přidejte nakrájený česnek, podlijte ještě pivem a zakryté dejte péct do vyhřáté trouby.
4. V závěru pečení odkryjeme a dopečeme. Podáváme s dobrým pečivem.
Dobrou chuť vám přeje Hana Jeřábková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.