Buřty se šlehačkou

Suroviny: 3 buřty, 4větší brambory, bílý pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sůl, lžička vegety, šlehačka.

Postup: Nejdříve oloupeme brambory, poté svlékneme opatrně buřty z kůže. Oloupané brambory a buřty rozkrájíme na kostičky, vložíme do pekáče a přidáme sůl, pepř, obě papriky - tedy sladkou i pálivou a vegetu. Vše dobře promícháme, zalijeme šlehačkou a dáme péct do trouby. Až brambory změknou a šlehačka se zčásti odpaří, můžeme podávat.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.