Tofu s piri-piri kořením
Místo tofu můžete použít kousky kuřecího nebo rybího masa.
Ingredience
- 2 balíčky uzeného tofu nebo 400 g masa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 rajčata
- 1 malá cuketa
- 1 střední cibule
- 1 limetka
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- směs koření piri-piri
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nakrájíme najemno.
- Rozehřejeme olej, orestujeme na něm papriky, cuketu, cibuli a česnek, po chvíli přidáme rajčata, piri-piri koření, mírně podlijeme, zakapeme limetovou šťávou a dusíme.
- Mezitím vedle na oleji opečeme plátky tofu. Pokud použijeme maso, nakrájíme ho na kousky a marinujeme v oleji s kořením a limetovou šťávou, teprve pak opečeme.
- Podáváme s dušenou rýží.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.