Tofu s piri-piri kořením

Místo tofu můžete použít kousky kuřecího nebo rybího masa.

Ingredience
  • 2 balíčky uzeného tofu nebo 400 g masa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 3 rajčata
  • 1 malá cuketa
  • 1 střední cibule
  • 1 limetka
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • směs koření piri-piri

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nakrájíme najemno.
  2. Rozehřejeme olej, orestujeme na něm papriky, cuketu, cibuli a česnek, po chvíli přidáme rajčata, piri-piri koření, mírně podlijeme, zakapeme limetovou šťávou a dusíme.
  3. Mezitím vedle na oleji opečeme plátky tofu. Pokud použijeme maso, nakrájíme ho na kousky a marinujeme v oleji s kořením a limetovou šťávou, teprve pak opečeme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.