Těstovinový salát s brokolicí
Když už v těch vedrech vaříte, uvařte víc těstovin… Suroviny a postup: Těstoviny uvaříme al dente – tedy ne zcela doměkka, brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a necháme je na pařáčku nad vařící vodou trochu změknout. Studené těstoviny a studenou brokolici smícháme, zakápneme dobrým olivovým olejem a citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, dáme vychladit a jednotlivé porce na miskách nebo talířích zdobíme kolečky rajčat a natvrdo vařených vajec.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.