Telecí plátky nadívané bylinkovým máslem
Suroviny: Telecí plátky (tolik plátků kolik bude hostů, může být i vepřové maso), lístky šalvěje, plátky slaniny. Na bylinkové máslo: máslo, lžíci olivového oleje, mořská sůl, 3 stroužky česneku, malá cibule a bylinky.
Postup: Nejdříve si uděláme bylinkové máslo. Smícháme rozsekané bylinky s olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek, posekanou cibulku a máslo. Vidličkou vše vypracujeme do krémové hmoty. Přisolíme. Plátky masa vyskládáme na tác a pomažeme je větší vrstvou bylinkového másla. Na to dáme lístky šalvěje. Maso překlopíme na polovinu, přichytíme párátkem a vrchní stranu potřeme znovu lehce máslem. Navrch položíme plátek slaniny a list šalvěje. Můžeme grilovat nebo upéct na pánvi.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.