Telecí plátky nadívané bylinkovým máslem

Suroviny: Telecí plátky (tolik plátků kolik bude hostů, může být i vepřové maso), lístky šalvěje, plátky slaniny. Na bylinkové máslo: máslo, lžíci olivového oleje, mořská sůl, 3 stroužky česneku, malá cibule a bylinky.

Postup: Nejdříve si uděláme bylinkové máslo. Smícháme rozsekané bylinky s olivovým olejem, přidáme prolisovaný česnek, posekanou cibulku a máslo. Vidličkou vše vypracujeme do krémové hmoty. Přisolíme. Plátky masa vyskládáme na tác a pomažeme je větší vrstvou bylinkového másla. Na to dáme lístky šalvěje. Maso překlopíme na polovinu, přichytíme párátkem a vrchní stranu potřeme znovu lehce máslem. Navrch položíme plátek slaniny a list šalvěje. Můžeme grilovat nebo upéct na pánvi.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.