Sumec na hořčici

To už musíte mít dobrého známého mezi rybáři… Suroviny a postup: 1 kg masa bez kůže nasolíme a necháme několik hodin odležet v chladu. Smícháme půl litru bílého vína, 2,5 dl vody, 1 malou cibuli, asi 100 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, špetku tymiánu, 8 celých pepřů, sůl a maso v tom dusíme. Hotové maso pak přeléváme horkým hořčičným máslem (prolisujeme 2 natvrdo uvařené žloutky a našleháme je s 80 g másla, jeden a půl lžící hořčice, pepřem a solí podle chuti). Porce zdobíme zelenou petrželkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MILENA POSPÍCHALOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.