Srpen 1968 v paměti posluchačů

25. říjen 2008

Koncem letošního srpna se Český rozhlas Sever ve svém vysílání hodně věnoval událostem ze srpna 1968, od kterých letos uteklo čtyřicet let.

Dostal jsem od vás řadu dopisů, někteří z vás se do rádia rovnou vypravili a jiní zase poslali na starých kotoučích pásky z historických magnetofonů, na které jste si nahrávali to, co se tehdy odehrávalo v éteru. A tak si dnes uděláme jakousi "srpnovou inventuru". Vrátím se k vašim dopisům, a pustím vám i některé nahrávky, které jste mi poslali. Jednotlivé bloky "srpnové inventury" jsou věnovány ilegálním prookupačním rozhlasovým stanicím Vltava, Dělnický hlas republiky a Záře, dále dopisům posluchačů, legálnímu televiznímu vysílání z Bukové hory, bulharskému vysílání Československého rozhlasu Ústí nad Labem a nakonec i protiokupačním rozhlasovým stanicím v Praze v srpnu 1968.

autor: David Hertl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.