Špaldový chleba s olivami
Pro pečení volíme raději olivy černé.
Ingredience
- 2 hrnky celozrnné hladce mleté špaldové mouky
- 2 kávové lžičky soli
- 2 čajové lžičky sušeného droždí
- 1 velká lžíce olivového oleje
- 1 hrnek vlažné vody
- hrst černých oliv
Postup:
- Smícháme mouku se solí a droždím, přidáme olej a vodu a dobře propracujeme.
- Nakonec zapracujeme překrájené olivy a necháme v teple hodinu kynout.
- Pak zapneme troubu a 15 minut ji předehříváme na 200 stupňů. Těsto dál kyne.
- Vykynuté těsto přendáme do silikonové formy na chleba, položíme na plech a dáme do předehřáté trouby.
- Po 10 minutách stáhneme teplotu na 190 stupňů a dopečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.