Bramborový chleba
Brambora zajistí vláčnost.
Ingredience
- 1 středně velká vařená vystydlá brambora
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- půl hrnku celozrnné žitné mouky
- půl hrnku hladké pšeničné mouky
- 2 kávové lžičky soli
- 2 kávové lžičky kmínu
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 hrnek vlažné vody, případně 2-3 lžíce vody navíc, celozrnná mouka víc „pije“
Postup:
- Smícháme mouky s droždím, přidáme sůl a kmín a nastrouháme k moukám uvařenou studenou bramboru.
- Zalijeme vlažnou vodou a dobře propracujeme těsto.
- Necháme v teple hodinu kynout.
- Přemístíme do silikonové formy nebo vytvarujeme bochníček a vložíme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů. Vložíme také plecháček s vodou, která zvlhčuje prostředí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka