Bramborový chleba

Brambora zajistí vláčnost.

Ingredience
  • 1 středně velká vařená vystydlá brambora
  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • půl hrnku celozrnné žitné mouky
  • půl hrnku hladké pšeničné mouky
  • 2 kávové lžičky soli
  • 2 kávové lžičky kmínu
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 hrnek vlažné vody, případně 2-3 lžíce vody navíc, celozrnná mouka víc „pije“

Postup:

  1. Smícháme mouky s droždím, přidáme sůl a kmín a nastrouháme k moukám uvařenou studenou bramboru.
  2. Zalijeme vlažnou vodou a dobře propracujeme těsto.
  3. Necháme v teple hodinu kynout.
  4. Přemístíme do silikonové formy nebo vytvarujeme bochníček a vložíme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů. Vložíme také plecháček s vodou, která zvlhčuje prostředí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.