Bramborový chleba

Brambora zajistí vláčnost.

Ingredience
  • 1 středně velká vařená vystydlá brambora
  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • půl hrnku celozrnné žitné mouky
  • půl hrnku hladké pšeničné mouky
  • 2 kávové lžičky soli
  • 2 kávové lžičky kmínu
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 hrnek vlažné vody, případně 2-3 lžíce vody navíc, celozrnná mouka víc „pije“

Postup:

  1. Smícháme mouky s droždím, přidáme sůl a kmín a nastrouháme k moukám uvařenou studenou bramboru.
  2. Zalijeme vlažnou vodou a dobře propracujeme těsto.
  3. Necháme v teple hodinu kynout.
  4. Přemístíme do silikonové formy nebo vytvarujeme bochníček a vložíme do trouby předehřáté na 190-200 stupňů. Vložíme také plecháček s vodou, která zvlhčuje prostředí.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.