Špagety se smetanovými fazolkami
Suroviny: 300g zelených fazolek, sůl, 40g másla, 3 zarovnané lžíce hladké mouky, deci sladké smetany, lžička sladké papriky a 1 středně velká cibule.
Postup: Fazolky je potřeba zbavit dlouhých vláken. Potom je uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Slijeme, ale část vody si necháme. Na rozehřáté máslo dáme mouku, cibulku, potom přidáme papriku, zamícháme a přilijeme část vody z fazolek. Metličkou rozšleháme, přidáme smetanu, vložíme fazolky a dovaříme. Jako přílohu podáváme špagety nebo jiné těstoviny.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.