Softshellové oblečení si nechejte do přírody. Do společnosti se nehodí

12. červenec 2022

Pokud odcházíte z domova v softshellovém oblečení, popřeji vám příjemný pochod na rozhlednu nebo hezký výlet do přírody. Jestli v něm ale jdete do práce či dokonce do společnosti, zastavte se a běžte se raději převléknout.

Toto oblečení totiž patří opravdu jen ke sportovním nebo lehčím pohybovým aktivitám.

Ponožky v sandálech už dávno nejsou největším módním prohřeškem Čechů. Ty totiž vidíme na ulici pouze zřídka, zato softshellového oblečení je dnes ve městech takové množství, že je můžeme směle označit za nejfrekventovanější prohřešek proti etiketě.

V 90. letech se lidé po ulicích procházeli v dříve nesehnatelných teplákových soupravách světových značek, s příchodem chytrých bund a kalhot se ale všechno změnilo.

Softshell dobyl Českou republiku a pokud zavítáte do jakéhokoliv menšího, středního nebo většího města, bude trvat většinou jen jednotky nebo desítky sekund, než člověka v takových svršcích zahlédnete.

Svým způsobem to chápu – tohle oblečení je totiž nesmírně pohodlné, odolné vůči všem možným přírodním vlivům a navíc je i poměrně cenově dostupné.

Nebuďme ale upjatí a shdněme se na tom, že pokud jdete třeba s kočárkem do parku, na nákup do koloniálu nebo na večerní procházku se psem, dá se softshell s klidem tolerovat.

Ale do práce, do restaurace, do kina, prostě kamkoliv, kde je svět více společenský, je tohle oblečení prostě faux pas.

autor: Milan Knotek
Spustit audio