Slaný závin s ricottou a rajčaty

Chutná teplý i studený.

Ingredience
  • 1 plát listového těsta
  • 1 kelímek ricotty
  • 3-4 lžíce sušených sekaných rajčat
  • sůl
  • vajíčko
  • sezam

Postup:

  1. Těsto rozbalíme, doprostřed dáme náplň. Tu umícháme z ricotty, sušených rajčat a trochy soli.
  2. Volné boky těsta šikmo nařízneme a překládáme křížem přes sebe jako cop.
  3. Hotový závin potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme sezamem. V dobře předehřáté troubě upečeme do zlatova. Listové těsto snese 190-200 stupňů Celsia.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.