Slaný závin s ricottou a rajčaty
Chutná teplý i studený.
Ingredience
- 1 plát listového těsta
- 1 kelímek ricotty
- 3-4 lžíce sušených sekaných rajčat
- sůl
- vajíčko
- sezam
Postup:
- Těsto rozbalíme, doprostřed dáme náplň. Tu umícháme z ricotty, sušených rajčat a trochy soli.
- Volné boky těsta šikmo nařízneme a překládáme křížem přes sebe jako cop.
- Hotový závin potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme sezamem. V dobře předehřáté troubě upečeme do zlatova. Listové těsto snese 190-200 stupňů Celsia.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.