Slaný koláč s oštiepkom

Slovenská návštěva v italské kuchyni nebo naopak…

Ingredience
  • 1 pizza těsto
  • 300 g pasírovaných rajčat
  • 300-400 g uzeného oštiepku
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru

Postup:

  1. Pizza těsto rozbalíme, potřeme pasírovanými rajčaty, poklademe kolečky sýra a rovnoměrně posypeme nakrájeným řapíkatým celerem.
  2. Pečeme ve středně předehřáté troubě, až okraje zrůžoví.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.