Olivový koláč

Zase jedna vděčná rychlovka.

Ingredience
  • 1 plát listového těsta
  • 2 kelímky ricotty
  • 2-3 vejce
  • sůl
  • cherry rajčata
  • černé olivy

Postup:

  1. Těsto s pečicím papírem rozprostřeme na plech nebo oddělíme jednotlivé porce do zapékacích misek.
  2. Ricottu smícháme s vejci, osolíme.
  3. Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky, olivy rozkrájíme příčně na poloviny.
  4. Na těsto rozložíme plátky rajčat, zakryjeme ochucenou ricottou a na povrch dáme připravené olivy.
  5. Upečeme v troubě předehřáté na 190-200 stupňů.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.