Olivový koláč
Zase jedna vděčná rychlovka.
Ingredience
- 1 plát listového těsta
- 2 kelímky ricotty
- 2-3 vejce
- sůl
- cherry rajčata
- černé olivy
Postup:
- Těsto s pečicím papírem rozprostřeme na plech nebo oddělíme jednotlivé porce do zapékacích misek.
- Ricottu smícháme s vejci, osolíme.
- Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky, olivy rozkrájíme příčně na poloviny.
- Na těsto rozložíme plátky rajčat, zakryjeme ochucenou ricottou a na povrch dáme připravené olivy.
- Upečeme v troubě předehřáté na 190-200 stupňů.
Související
-
Olivový olej se dá používat vnitřně i zevně. Jen je třeba s...
O pozitivních účincích olivového oleje na naše zdraví je mnoho vědeckých důkazů. Jakými způsoby se dá olivový olej využívat? Nemusí to být vždy jen v kuchyni…
-
Focaccia s česnekem a olivami
Focaccia je druh italského pečiva, druh chleba a báječně se hodí ke všemu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.