Škvarkové bramborové placky
Výborně se hodí k přesnídávkovým polévkám.
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek strouhaných vařených brambor
- asi 100 ml mléka
- půl sáčku sušeného droždí
- 1 vejce
- šálek škvarků
- sádlo na smažení
Postup:
- Zcela vystydlé uvařené brambory jemně nastrouháme, prosypeme moukou, vmícháme sušené droždí, přidáme vejce rozkvedlané v mléce, osolíme a zpracujeme v těsto.
- Na závěr zapracujeme nadrobno nakrájené škvarky.
- Z těsta odebíráme stejně velké kousky, na pomoučeném válu rozválíme na placky necelý centimetr silné, necháme chvíli kynout a pak na rozehřátém sádle smažíme. Nebo placky naskládáme na pečicí papír na plechu, potřeme rozehřátým sádlem a ve středně předehřáté troubě upečeme najednou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.