Škvarkové bramborové placky

Výborně se hodí k přesnídávkovým polévkám.

Ingredience
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek strouhaných vařených brambor
  • asi 100 ml mléka
  • půl sáčku sušeného droždí
  • 1 vejce
  • šálek škvarků
  • sádlo na smažení

Postup:

  1. Zcela vystydlé uvařené brambory jemně nastrouháme, prosypeme moukou, vmícháme sušené droždí, přidáme vejce rozkvedlané v mléce, osolíme a zpracujeme v těsto.
  2. Na závěr zapracujeme nadrobno nakrájené škvarky.
  3. Z těsta odebíráme stejně velké kousky, na pomoučeném válu rozválíme na placky necelý centimetr silné, necháme chvíli kynout a pak na rozehřátém sádle smažíme. Nebo placky naskládáme na pečicí papír na plechu, potřeme rozehřátým sádlem a ve středně předehřáté troubě upečeme najednou.

Související