Škvarkové bramborové placky
Výborně se hodí k přesnídávkovým polévkám.
Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek strouhaných vařených brambor
- asi 100 ml mléka
- půl sáčku sušeného droždí
- 1 vejce
- šálek škvarků
- sádlo na smažení
Postup:
- Zcela vystydlé uvařené brambory jemně nastrouháme, prosypeme moukou, vmícháme sušené droždí, přidáme vejce rozkvedlané v mléce, osolíme a zpracujeme v těsto.
- Na závěr zapracujeme nadrobno nakrájené škvarky.
- Z těsta odebíráme stejně velké kousky, na pomoučeném válu rozválíme na placky necelý centimetr silné, necháme chvíli kynout a pak na rozehřátém sádle smažíme. Nebo placky naskládáme na pečicí papír na plechu, potřeme rozehřátým sádlem a ve středně předehřáté troubě upečeme najednou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.