Skopový guláš
Slavné keltské dědictví v irské kuchyni...
Suroviny a pracovní postup: Půl kg skopového masa očistíme, nakrájíme na kostky a odložíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli najemno nakrájíme a začneme vše vrstvit do hrnce. Nejdřív dáme půl brambor, pak půl masa, pak půl cibule a zopakujeme postup - vrstvy lehce dosolujeme a opepřujeme, zalijeme asi dvěma hrnky vody, přiklopíme a postavíme na mírný oheň. Za dvě hodiny by maso mělo být měkké, chutě a vůně propojené.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.